This is the "Почетна" page of the "Цитирање литературе и библиографски алати" guide.
Alternate Page for Screenreader Users
Skip to Page Navigation
Skip to Page Content

Цитирање литературе и библиографски алати   Tags: citatni menadžeri, menadžeri bibliografskih referenci, менаџери библиографских референци, цитатни менаџери  

Последњи пут ажурирано: Oct 16, 2017 URL: http://unilib.libguides.com/content.php?pid=441025 Одштампај водич RSS новости

Почетна Одштампај страницу
  Претрага: 
 
 

О чему ћемо говорити

Циљ овог водича је да на једном месту сакупи што више информације о томе како цитирати литературу до које смо дошли претраживањем информационих извора и коју желимо да искористимо у свом раду. Намера водича је да одговори и на додатна питања: како избећи замке плагијаризма и да ли постоји једноставан и лак начин да сакупљене референце сачувамо, организујемо и аутоматски унесемо у наш рад?


Ако имате одређено питање или предлог како би неки аспект ове теме требало додатно појаснити, своју сугестију можете упутити путем опције "Коментари".

 

Коришћење туђих речи или туђих идеја?

O чему нећемо говорити

У овом водичу неће бити речи о цитираности као критеријуму за евалуацију научног доприноса неког аутора или као мерилу утицајности часописа. Иако сродна, ова тема је окренута у потпуно другом правцу: она се односи на вредновање научног рада кроз одређени критеријум (цитираност/утицајност), а не на коришћење литературе у процесу стварања новог рада.

Онај кога интересује како доћи до своје библиографије цитираних радова, може да погледа информације које се налазе на сајту Универзитетске библиотеке "Светозар Марковић".

 

Захвалност!

Захваљујемо колегиницама Татјани Тимотијевић из Народне библиотеке Србије и Милици Шевкушић из Института техничких наука САНУ на сугестијама и помоћи.

© Универзитет у Београду, Универзитетска библиотека "Светозар Марковић"
Булевар краља Александра 71, 11000 Београд
тел: (+381 11) 3370-509 | факс: (+381 11) 3370-354 | ubsm.bg.ac.rs | marketing@unilib.rs

Опис

Loading  Учитава се...

Tip