Skip to Main Content

Масовни отворени онлајн курсеви: Почетна

Универзитетска библиотека "Светозар Марковић" информише Вас о све присутнијем тренду бесплатног онлајн образовања намењеног свима.

Инфо

У време када се технологија користи у скоро свим сегментима човековог живота, предности које она доноси користе се и у едукативне сврхе. У свету су све популарнији бесплатни онлајн едукативни курсеви које организују признати професори и стручњаци из различитих области. Да бисте пратили неки од ових курсева, све што Вам је потребно јесте рачунар, интернет и мало слободног времена. У овом водичу биће представљени неки од најпознатијих сајтова који нуде могућност бесплатног онлајн образовања.

Масовни онлајн курсеви

Да ли сте чули за енглески термин "massive open online courses"? Погледајте видео запис и сазнајте шта су масовни онлајн курсеви.

О масовним отвореним онлајн курсевима

Уколико желите да сазнате нешто више о настанку и развоју масовних отворених онлајн курсева, њиховој намени и областима у којима имају примену препоручујемо Вам да више о томе прочитате на датом линку.

Савет за успех

Одлучили сте да упишете неки од онлајн едукативних курсева? Погледајте пет савета како да Ваше учење буде успешно.

Поделите са пријатељима

Ако Вам се допао садржај водича, поделите га са пријатељима.

Питамо Вас:

Да ли имате искуства са оваквим видом учења? Какви су Ваши утисци?

Питамо Вас:
Ово је будућност у области образовања.: 26 гласова (40.63%)
Не мислим да овакав начин учења може да донесе довољно добре резултате.: 2 гласова (3.13%)
Овакав начин учења идеалан је све оне који из различитих разлога не могу физички да похађају наставу.: 14 гласова (21.88%)
Овакав начин учења је добар избор за додатно или допунско образовање, али не може бити потпуна замена за класично похађање наставе.: 22 гласова (34.38%)
Укупно гласова: 64

Универзитетска библиотека "Светозар Марковић" Булевар краља Александра 71, Београд, Србија