Skip to Main Content

Економија и менаџмент: Е-тезе

Линкови из области економије и менаџмента.

Репозиторијум дигитализованих теза и дисертација са светских универзитета

Асоцијација умрежених репозиторијума дигитализованих теза и дисертација. Преко ове асоцијације, могуће је доћи до података о докторским дисертацијама одбрањених на светским универзитеима, као и до пуног текста неколико стотина хиљада е-теза које се налазе у слободном приступу на серверима универзитета учлањених у ову асоцијацију.

EThos-Репозиторијум е-теза Универзитета и високош...

Садржи више од 300.000 дигитализованих теза одбрањених на преко 70 универзитета и високошколских институција у Великој Британији. За преузимање теза које су доступне у дигиталном облику корисници треба да се бесплатно региструју. Портал омогућава преузимање великог броја теза директно на десктоп корисника.

Европске дигиталне дисертације

Европски портал теза у електронском облику је претражива база података о докторским дисертацијама које се чувају у европским репозиторијумима. Тезе су доступне у режиму отвореног приступа, дакле, у пуном тексту и бесплатно. Портал обезбеђује линкове до база података где се тезе чувају, тренутно са 523 универзитета из 27 европских земаља.  Подаци се ажурирају на дневном нивоу.

PHAIDRA-дигитални репозиторијум Универзитета у Београду

Успостављање репозиторијума остварено је у оквиру Темпус пројекта "Нови библиотечки сервиси на универзитетима Западног Балкана." За програмску основу овог репозиторијума изабран је систем PHAIDRA Универзитета у Бечу. Дигитални репозиторијум омогућава да се резулати рада целог Универзитета систематски архивирају, трајно чувају и учине приступачним светској јавности.

Универзитетска библиотека "Светозар Марковић" Булевар краља Александра 71, Београд, Србија