АлгебраГеометрија
Органска хемијаНеорганска хемијаAналитичка хемија и кристалографија
This is the "Почетна" page of the "Природне науке" guide.
Alternate Page for Screenreader Users
Skip to Page Navigation
Skip to Page Content

Линкови и видео клипови из природних наука груписани по областима.
Последњи пут ажурирано: Oct 5, 2016 URL: http://unilib.libguides.com/content.php?pid=351634 Одштампај водич RSS новости

Почетна Одштампај страницу
  Претрага: 
 
 

О водичу

Водич је намењен како студентима који студирају факултете везане за природне науке, тако и свима који се занимају за област математику, хемију, физику, астрономију, географију и биологију У водичу можете наћи линкове до свеобухватних електронских извора, комерцијалних и оних у отвореном приступу (бесплатних). На једном месту, прикупљени су линкови са информацијама, које могу да помогну кориснику приликом научног истраживања. Водич сe редовно ажурира.

Часописи у отвореном приступу

  • Директоријум часописа у отвореном приступу
    DOAJ омогућава слободан приступ квалитетним научним и стручним часописима из свих области и на више језика. Циљ пројекта, који је покренут у Универзитетској библиотеци у Лунду (Шведска), био је повећање видљивости и утицајности научних часописа. Да би били укључени у овај директоријум, часописи морају да прођу одговарајућу контролу квалитета.
  • DoiSerbia
    Садржи чланке из водећих српских научних часописа. Сви чланци су у отвореном приступу и садрже DOI број: јединствен низ бројева и слова који се додељује појединачном дигиталном објекту (чланку) преко које се успоставља веза до интернет странице на којој се документ налази. Базу DOI бројева одржава сервис CrossRef.
  • Портал хрватских научних часописа
    Садржи више од 300 научних и стручних хрватских часописа од којих је већи део у отвореном приступу.
 

Google Books

Google Books je нaмeњeн прeтрaживaњу књигa. У пунoм тeксту су дoступнe сaмo књиге за које је истекло ауторско право или оне чији је аутор/издавач дao дoзвoлу дa буду у слoбoднoм приступу. Зa oстaлe књигe најчешће je могуће видeти садржај, увод и погледати делове књигe на прескок (snippet view), као и податак на којим страницама се јавља термин за који се врши претраживање. Претраживање је могуће по аутору, наслову књиге и речима из текста.Google Scholar

 

Поделите са пријатељима

Ако Вам се допада садржај водича, можете га поделити са својим пријатељима на друштвеним мрежама.

Виши информатор

Profile Image
Оја Кринуловић
 

The new European Library

The European Library нуди слободан онлајн приступ до потпуних текстова веома квалитетних садржаја. Свеобухватна покривеност од ретких књига и рукописа до слика и видеа.

www.theeuropeanlibrary.org

Пошаљите линк

Ако сте наишли на веб страницу са занимљивим садржајем на тему линкови из природних наука, пошаљите нам линк ка њој да бисмо могли да је уврстимо у наш водич.

© Универзитет у Београду, Универзитетска библиотека "Светозар Марковић"
Булевар краља Александра 71, 11000 Београд
тел: (+381 11) 3370-509 | факс: (+381 11) 3370-354 | ubsm.bg.ac.rs | marketing@unilib.rs

Опис

Loading  Учитава се...

Tip