Skip to Main Content

Библиотекарство: Универзитетска библиотека "Светозар Марковић"

Ваш водич кроз свет библиотекарства.

Срећни празници!

Универзитетска библиотека "Светозар Марковић" жели Вам срећне празнике!

Open Access Week

Већ шесту годину заредом у свету се обележава Недеља отвореног приступа. Овогодишња манифестација одржана је од 22. до 28. октобра. Универзитет у Београду је потписивањем Берлинске декларације подржао светски Покрет за отворени приступ научним информацијама. Универзитетска библиотека "Светозар Марковић" одржала је низ предавања и едукативних радионица на тему информација у отвореном приступу. Погледајте преглед дешавања.

Презентација о Libguides-у

Последње недеље октобра у Универзитетској библиотеци "Светозар Марковић" обележена је Недеља отвореног приступа. Присутни су, између осталог, имали прилику да чују предавање Весне Вуксан о Libgudes-у.

Новости из Универзитетске библиотеке "Светозар Марковић"

Будите у току са најновијим вестима из Универзитетске библиотеке "Светозар Марковић".

Loading ...

Едукација

Унивeрзитeтскa библиoтeкa oргaнизуje редовне обуке кoрисникa. Циљ oбукe je упoзнaвaњe сa услугaмa Библиoтeкe и сa мoгућнoстимa прeтрaживaњa дoступних извoрa инфoрмaциja. Зaинтeрeсoвaни мoгу дa сe приjaвe Oдeљeњу зa нaучнe инфoрмaциje и eдукaциjу путeм eлeктрoнскe пoштe. Oбуку мoгу дa прaтe и кoрисници кojи нису приjaвљeни.

Пројекти

Универзитетска библиотека "Светозар Марковић" тренутно учествује у неколико великих пројеката. На сајту Библиотеке, ка којем Вас води линк, наћи ћете детаљне информације о пројектима, партнерима и активностима које се спроводе.

Нова интернет презентација

Универзитетска библиотека "Светозар Марковић" представила је своју нову интернет презентацију.

Пројекат "Европске новине"

На сајту europeana-newspapers.eu сваког месеца биће представљен по један од партнера који учествује у пројекту Европске новине. Партнер који је представљен овог месеца је Универзитетска библиотека "Светозар Марковић" из Београда. Чланак можете прочитати овде.

Универзитетска библиотека "Светозар Марковић" Булевар краља Александра 71, Београд, Србија